Jo, alltså, om det inte redan framgått så är vintern inte riktigt min kopp te (det är inte te heller men det hör ju inte hit).

Därav bloggtystnad. Jag har varken försökt eller ens tänkt ta livet av mig på sista tiden, trots vintern. Tvärt om har livet varit tämligen slätstruket på sista tiden, liksom lite nollställt. Fast om jag nu ska sammanfatta vad som hänt sedan senaste inlägget så har följande hänt:

Sista veckan före jul såg jag verkligen fram emot att gå till restaurangen. Men så blev barnet magsjukt natten mellan söndag och måndag. Lagom tills han var på benen igen började maken kräkas. In i det sista hoppades jag att jag skulle slippa. Jag tvättade händerna så skinnet på knogarna blev rött och sprack varje gång jag knöt nävarna, jag spärrade in maken i sovrummet och vägrade låta honom röra sig någon annanstans i huset än mellan sovrummet och badrummet och jag vädrade som om det inte fanns någon morgondag. Men på torsdagskvällen började jag få vissa känningar och vid tre på natten med stand up på Youtube i bakgrunden satt jag och hulkade på badrumsgolvet.

Den korta och mindre äckliga versionen är att julen blev lugnare än vi tänkt oss och att julbordet främst bestod av Proviva och yoghurt.

På annandagen tog vi igen delar av julen genom att bjuda lite släktingar på middag (inte julmat, för det var ju det jag hade lagat och förberett i flera dagar innan magsjukan slog ut oss). Stora delar av gästlistan kunde dock inte komma på grund av influensa.

Nyåret kom och gick och som för de flesta kändes det mest jävligt skönt att få slänga ut 2016 och kavla upp ärmarna för att ta tag i 2017.

Och det har vi verkligen gjort. Marcus gick omkring i flera dagar och var allmänt grinig tills han en dag sa att “efter maten ska vi gå upp och röja på vinden”. Jag var inte helt i fas med honom där men som den lydiga hustru jag är (well) gjorde jag honom så klart till viljes. Vi gillar båda att göra oss av med grejer med den skillnaden att jag även gillar att fylla på med nya. En osund mängd prylar har nu lämnat vinden och idag gjorde vi även ett röj i vårt varmförråd i ladugården.

Dottern säsongar i Österrike och bad oss sälja hennes möbler och skicka pengar så nu har jag till exempel uppdraget att lösa något TV-bänksaktigt. Rent tekniskt ingen TV-bänk för det behövs ju inte nuförtiden, men ändå något slags möbel att ställa under TV-skärmen som inte är för högt och man kan förvara saker i. Tre loppisar har jag hunnit med hittills utan resultat men jag är beredd att lägga både tid och energi på detta. Det gustavianska skåpet är nu fixat och klart, bild kommer en annan dag.

Under dagens loppisrunda gjorde jag däremot ett annat fynd. Jag har flera nätter drömt att jag beställt en skinnjacka på nätet som sedan dykt upp och visat sig vara i barnstorlek eller i latex eller typ printad på ett papper. Men så idag ramlade jag över en helt perfekt jacka. Det fanns ingen spegel så jag fick lita på 6-åringens omdöme:
“Alltså mamma, med de där skorna ser du verkligen JÄTTETUFF ut!”
Så nu längtar jag ännu mer till våren och jag kan få gå ut och vara JÄTTETUFF i min jacka!