Jag hade just börjat orka tänka på hur jag egentligen mår, tänka på varför och tänka på vad jag skulle vilja kom den riktiga jävla helvetesvintern och slog sönder allt. Snö överallt. Skotta sig fram till stallet, pulsa genom knädjup snö med hästarna till hagen, skotta fram en gång till gödselstacken, mocka skit i inisad skottkärra, bära hö genom knädjup snö ut i hagen, dra stela vattenslangar genom snön och fylla på vatten.
Hann helt kort tänka tanken att det kanske skulle känna lite bättre om jag red ut en sväng i skogen innan jag insåg att hästen inte fått på några snösulor än och hovslagaren kommer först på torsdag så den tanken var bara att slå bort.
Tittar på mina olika projekt, klippa lappar till den sista dynan? Virka en matta? Sticka något till mig själv?
Men jag ids inte. Men jag orkar heller inte tänka.
Gick och lade mig en stund.
Vaknade lika full av gråhet.
Oändligt många timmar kvar av den här dagen.