Varje morgon börjar jag av gammal vana scrolla igenom mitt Facebookflöde. Jag vet inte vad jag förväntar mig, men oavsett vad blir jag alltid besviken/deppig/arg/irriterad eller all of the above.
Jag har rensat bort alla rasister och smygrasister i mitt flöde, men ändå finns de där. De som tror att “visdomsord” och “kärlekshälsningar” av typen “Humility isn’t denying your strengths, it’s being honest about your weaknesses” och “Kom ihåg att du inte kan lägga armarna om ett minne, så krama någon du älskar idag” och länkar till tester där jag ska få veta vilka som är mina sanna vänner, och vänner som delar filmer på det flintskalliga fanskapet till göteborgare som sitter i sin bil och gapar om självklarheter (och som dessutom hävdar att han gjort mer för feminismen på ett år än någon annan gjort någonsin), och det är rosa band och blå band och mustascher och folk som delar de mest vansinniga länkarna till fullkomligt osannolika källor och säljgrupper där folk säljer så vedervärdiga saker att man undrar hur någon överhuvudtaget kommit på tanken att köpa skiten från början.

Jag är givetvis medveten om att det går att lämna denna grisiga sörja, men viss information jag behöver finns bara på FB.
Men jag tror definitivt att jag ska hitta andra saker att börja mina dagar med, för min mentala hälsas skull.