Som jag nämnt tidigare är jag i en fas där jag är fullkomligt besatt av citrusdoft och citrussmak.

Så idag tänkte jag dela med mig av citrustemat i badrumsskåpet, för alla fellow citruslovers alternativt ni som inte står ut med citrus så att ni vet vad ni ska undvika.


Övre raden från vänster:

Lemon+sage soapy suds från Bliss. En duschtvål/skumbad som verkligen levererar vad det gäller doften när man tvättar sig med den. Tyvärr blir inte skumbadet lika citrusosande. Det här kan naturligtvis ha att göra med att essentiella oljor på citrus är ganska flyktiga, men för en sådan citrusgalning som mig drar det ner betyget. Inte så att jag ångrar mitt köp, men jag tror inte att jag kommer att köpa en ny när den tar slut.

Hand Cream Beautiful från Maria Åkerberg. Den här blev jag introducerad för av min mamma som i sin tur blivit tipsad av min syster. Den dofta ordentligt av apelsin och kardemumma vilket initialt gjorde att jag fick jul-associationer av den, men det gick över. Nu bara älskar jag doften, punkt slut. Apelsin har ju inte den där riktigt friska doften som citron och lime har, utan är lite rundare och varmare, och precis så känns den här. Om jag smörjt händerna med den här innan jag går och lägger mig så ligger jag gärna med händerna vid ansiktet och bara njuter. Som handkräm är den riktigt bra, men så här på vintern kräver mina tassar rejälare grejer, så tills vidare får jag ligga och nosa på den marijuanadoftande handkrämen med hampa från The Body Shop.

Angel Rinse balsam från Kevin Murphy. Den här ramlade jag över när mitt hår behövde ett supermjukgörande balsam eftersom jag tvättat det med att schampo som gjorde det gnissligt och trassligt. Den milda citrusdoften blev en bonus, och tyvärr är den lite för klen för min smak. Det är näst intill omöjligt att hitta hårvårdsprodukter som luktar citrus. När jag frågat efter det hos frisören och tex Lyko blir de alltid lite förvirrade eftersom jag som kund förväntas fokusera på hårvårdsprodukternas effekt på håret. Det gör jag också, och jag tänker aldrig ge upp hoppet om att hitta schampo, balsam och helst även en inpackning som levererar både resultat och citrusdoft!

Papaya Peeling från Maria Åkerberg. Låt inte namnet lura er, så här luktar inte papaya, här är det citrusdoft för hela slanten. En riktigt skön ansiktsscrub som jag använder en gång i veckan. Lite rinnig i konsistensen, så jag förvarar tuben med korken upp och svetsen ner, annars får jag halva tuben i handen när jag öppnar den.

Aroma Bath Orange & Honey. Väldigt härlig att ha i badet, särskilt på vintern när jag annars riskerar att bli väldigt torr efter ett bad. Doftar för all del gott, men lite för svagt för att det ska tillfredsställa mitt behov.

Främre raden från vänster:

Sheasmör med Citrongräs och Vanilj från Klockargården Sheasmör lär ska vara fantastiskt för torr hud, men jag är uppriktigt sagt ganska besviken på den här. Den räcker inte på långa vägar för mina händer, utan jag använder den på mina smalben som tenderar att bli lite torra. Men doften! Herregud så gott den luktar!

Lemon Butter cuticle cream från Burts Bees Luktar gudomligt, men jag kan tyvärr inte säga så mycket om hur bra den är för mina nagelband. Jag smörjer händerna varje kväll med min hampakräm och är oftast nöjd med den. Dessutom är jag ofta för lat för att först smörja med hampakrämen och sedan ge nagelbanden en extra omgång. Vi får se längre fram i vår när det blivit varmare och händerna mår lite bättre.

Läppbalsam med citrondoft från Wish. Ja, jag erkänner, den här köpte jag enbart för doften. Gör varken till eller från på läpparna utom att lukta väldigt gott, och läpparna sitter ju som bekant nära näsan så jag får ju valuta för mina 9 kronor jag betalade för den.

Längst fram:

Peel off mask med gurka och limeolja från Dollarstore. Den här har jag inte testat än men den sägs ska rengöra, fräscha upp och återfukta. Jag är lite svag för peeloffmasker, det känns så härligt att dra av den efteråt och nu har jag även indoktrinerat sonen. Hans små barnhänder är perfekta för att få loss masken från ansiktet och än så länge har han inte tröttnat på (barn)arbetet.

Det var allt för den här gången, har du som läser fler tips på skönhetsprodukter med citrusdoft så tar jag tacksamt emot dem!

Kommentera här eller maila till jessica@langarydet.se