Idag blir det mera beautyblogg!

Som jag skrev igår har jag tack vare Bimatoprost fått riktigt bra längd och täthet på fransarna. Men de har en tendens att spreta åt alla håll, och det är svårt at få med allihop i franstången.

Så jag har under en period varit lite sugen på att göra ett så kallat lash lift, och få lite form på dem. Så igår kväll hade jag bokat tid hos Jessica för lite frans-tuktning.

Så här såg de ut innan:

Jessica började med att tejpa ner fransarna i den nedre raden, och lade sedan en liten “silikonkorv” längsmed den övre fransraden på ögonlocket. Den här silikonkorven är alltså papiljotten som fransarna ska formas runt. Därefter limmas fransarna mot papiljotten och penslas med permanentvätskan. Den får sedan verka i ca sex minuter innan den försiktigt torkas av och sedan penslas fransarna med balsam.

Franspapiljotter:
Fransar under behandling:

Mina fransar är redan svarta, men Jessica tyckte ändå att jag skulle passa på att lägga lite färg på topparna för att få dem riktigt blåsvarta hela vägen. Sedan torkade hon bort färgen och drog försiktigt bort franspapiljotten och jag kunde beundra mina flirtiga fransar i spegeln!

Och jag måste säga att jag är verkligen supernöjd! I morse vaknade jag som vanligt på mage med ansiktet helt nerknögglat i kudden och var helt säker på att fransarna skulle vara lika rufsiga som vanligt, men istället var det ett ovanligt piggt och vaket ansikte som mötte mig i spegeln. Efter lite kaffe kände jag mig nästan lika vaken som jag såg ut.

Sedan har jag under dagen torterat fransarna i ett ångande varmt och osigt restaurangkök, men är fortfarande lika stjärnögd som i går kväll efter behandlingen.

Stort tack till the Fransmaster Jessica Magnusson som fick avbryta sitt arbete hela tiden med att fota och svara på kommentarer när vi livesände hela spektaklet!