Nu blir det beautyblogg igen!

Jag älskar långa fransar! Få saker får mig att känna mig så superfeminin och flirtig som långa, mörka böjda fransar och jag har testat både det ena och det andra för att uppnå detta.

För några år sedan lanserades en produkt som heter Neülash som var ett medel som man penslade utmed fransraden som fick ögonfransarna att växa rejält.
Och det funkade! Men eftersom den aktiva ingrediensen (Bimatoprost) var läkemedelsklassad så fick den inte längre säljas i skönhetsbutiker.
Bimatoprost ingår i ett läkemedel som distribueras som ögondroppar och man upptäckte att en av biverkningarna var att ögonfransarna började växa väldigt mycket. Dessutom kunde det på vissa patienter med blå ögon ändra färgen på själva iris åt det bruna hållet. För mig har detta inte varit ett problem eftersom mina ögon redan är bruna.

Men så hittade jag Bimatoprost i shoppingappen Wish. Jag var inte helt säker på att den skulle funka, men jag slog till eftersom priset var så bra, ca 60 kronor för en flaska som räckte i 1-2 månader, till skillnad mot Neülash som gick loss på ca 800 kronor för samma mängd.

Första månaden applicerade jag medlet med en liten pensel utmed fransraden varje kväll efter ögonkrämen. Sedan lät jag det torka en stund innan jag gick och lade mig eftersom jag är en sådan som sover med ansiktet nerknölat i kudden.

Efter en dryg månad började fransarna växa som bara den och då gick jag ner till att använda den 1-2 gånger i veckan.

Jag är verkligen supernöjd, enda nackdelen är att mina fransar är lite “busiga” det vill säga de växer all over the place och vill inte bara växa i den där snygga böjen och sikta mot ögonbrynen. Det har också varit ganska trixigt att få in dem på ett snyggt sätt i ögonfransböjaren, några hamnar alltid utanför eller så hamnar de snett, eller så nyper jag mig själv i ögonlocken. Men längden är det inget fel på!

Bimatoprost ska också göra fransarna mörkare. Det kan jag inte säga någonting om eftersom mina fransar är naturligt kolsvarta (innan ni blir avundsjuka kan jag meddela att detta även gäller håret på benen).

Jag kan definitivt rekommendera bimatoprost, men självklart gör man det på egen risk. Var försiktiga, ha koll på hur huden runt ögonen reagerar, och även själva ögonen.

Lycka till alla fabulous flirtiga människor som drömmer om långa fransar!