Marcus mancold har nu valt ut mig som sitt nästa offer men hos mig tar den sig uttryck i form av en extremt rinnande näsa, med tillhörande lika rinnande ögon.
Hela dagen har jag nyst så fort jag rört mig vilket gjort att jag helt enkelt har rört mig så lite som det över huvud taget varit möjligt. Jag sänder en tacksam tanke till alla poddar som kan underhålla en kvinna som fokuserar på att ligga så stilla det går utan att få liggsår.

Jag gjorde ett par kortare utflykter och försökte så gott det gick att ignorera nysningarna, jag skjutsade sonen till skolan, mockade stallet och fotograferade en av våra nyrenoverade stolar.

När makens barndomshem skulle säljas var vi där och valde ut saker vi ville behålla. Det vi främst fastnade för var de här stolarna.

Somliga älskar den här retrokänslan med mossgrön sammetsmachetsterklädsel och mörkbrunbetsat trä, själv var det mest formen och komforten jag fastnade för. De här stolarna är så bekväma att våra gäster sällan förflyttar sig till soffan efter maten utan föredrar att sitta kvar. Länge.

Så jag målade stolarna med Annie Sloan chalk paint i kulören original för att matcha skåpet. Sedan fick den eminenta Hannah Fransson som just nu utbildar sig till tapetserare klä om dem i ett grått sammetstyg jag hittade på Furulunds tyger i Borås.


För att vi inte ska slabba ner det fina tyget med våra skitiga bonnanävar satte jag handtag i ryggen på dem, likadana handtag som vi har i köket.


Lika bekväma men mycket mycket snyggare!
Och gissa vad? I lördags var jag på Gärdhem och hittade ett till superfint skåp i Gustavians stil! Måtte ögonen ha slutat rinna i morgon för då ska jag åka och hämta det!