Nu blir det hudvårdsblogg!

Mitt hudvårdsintresse har egentligen samma ursprung som mitt renoverande/stickande/sömnad osv, det vill säga ångestdämpande men kanske främst en ritual att hänga upp tillvaron på.

Numera har jag en hyfsat fast rutin för både morgon och kväll, och jag märker att min hud är tacksam över att äntligen få lite uppmärksamhet och TLC.

Men idag ska jag inte skriva om ritualer och rutiner. Istället känns det högaktuellt att göra ett inlägg om hur jag tar hand om fejset när vintern gör sitt bästa för att fucka upp mitt ansikte, mina läppar och mina händer.

På bilden ser ni de grejerna jag överlever av så här års:

Från vänster:

1. The Body Shops Hemp Hard-working hand protector
Varje morgon kan man av skicket på mina händer avgöra vad det är för temperatur utomhus; ju kallare desto torrare. riktigt kalla dagar spricker knogarna om jag knyter händerna för hårt.
Men så fick jag tipset om den här handkrämen och med tanke på hur många krämer jag testat så hade jag inga större förväntningar på den. Men jävlar i min lilla låda full med hudflagor! Äntligen går händerna att använda även under vinterhalvåret! Dessutom är den dryg som fan, jag smörjer bara händerna max 2-3 gånger per dag! Krämen luktar – precis som man kan förvänta sig – braj, sedan får var och en avgöra om det är positivt eller negativt.

2. Idominsalva
Om jag inte kunnat knyta händerna när det varit riktigt kallt så har spontana leenden varit ännu mer no-go så här års. Läpparna har varit så fnasiga och spruckna att det sett ut som om jag haft ett anus i fejset. En kväll stod jag i badrummet och letade efter något att smörja läpparna med och hittade en tub Idominsalva i en låda. I brist på annat smorde jag in läpparna med den och morgonen därpå kunde jag gäspa utan att spricka. Nu väntar jag bara på en anledning att le.

3. Maria Åkerbergs Face Mask More
Enligt instruktionerna ska denna verka i 20 minuter och sedan tvättas av, men det tror jag inte på. Vatten torkar ju ut huden så jag tror att en sådan rutin skulle bli +/- 0 för mig.
Däremot är den fantastisk att använda som nattmask! Tvätta, ha på syra, serum ögonkräm och vad annat göttigt man brukar använda, sen på med ett par pump ur flaskan, sov gott och vakna återfuktad.

4. Maria Åkerberg Kallpressad jojobaolja
Tar bort vattenfast smink och räddar torrfnasiga kinder på vintern utan att man känner sig flottig. Dessutom dryg, ett par droppar räcker.

5. Avenes Cold Cream
Den här känns som en kräm som medelålders amerikanska damer smörjer in fejset med innan de kryper till sängs med papiljotter i håret bredvid en make i v-ringar t-shirt och tubsockor. Men den funkar! Särskilt om man som jag kör tredagarskurer med retinol som gör huden extra flagig och känslig. Luktar fräscht och samtligt lite tantigt.

Det enda negativa är att ingen av dem luktar citron. Har även köpt en burk sheasmör med citrongräs, i första hand till händerna, men är besviken på resultatet. Den gräsdoftande hampakrämen från Bodyshop slår den med hästlängder.

Hur hanterar ni vinterhy?