Som utlovat kommer här en bild på det gustavianska skåpet jag fyndade på loppis (OBS: En riktig loppis där man förhandlar om priset!)


Målad två gånger med Annie Sloans chalkpaint i kulören original utspädd med vatten ca en del vatten till tre delar färg och därefter ett lager vax från samma märke. Måste säga att jag älskar Annie Sloans färger, lätta att jobba med och så flexibla.
till att börja med så kräver färgen inget förarbete annat än om projektet t ex är trasigt och man behöver spackla igen ett hål eller liknande. Däremot så hade loppismannen tejpat fast “såld”-lappen med tejpen som Gud glömde, hade ett smärre helvete att få bort klisterresterna…

Färgen är ganska tjock i sin originalform, jag valde att späda den med vatten när jag målade skåpet för att detaljerna i själva skåpet skulle få komma till sin rätt. Stolarna som man skymtar till höger i bild är också målade med samma färg, men då valde jag att inte späda färgen eftersom ytan var helt slät och lackad i mörkbrun bets. De ska få ett helt eget inlägg så småningom!

Just nu känns det lite tomt att inte ha något projekt stående i varmförrådet, men kanske hittar jag den där perfekta TV-möbeln nästa loppisrunda.