Tidigare hade jag aldrig vågat ge mig på det där med lapptäcken, men i våras drabbades jag av något slags hybris och gav mig på att sy ett lapptäcke till sonens rum. Det blev faktiskt helt ok, och har blivit det som sätter färgskalan för hela rummet.


Det är klart att kollar man lite närmare så kanske man hittar en del småfel, men som överkast tycker jag att det blev riktigt bra. Det är fodrat med fleece och på baksidan sydde jag helt enkel på ett vanligt blått underlakan. Blir det kallt i vinter så kan han ju dessutom använda det som extratäcke!

En stund var jag till och med lite sugen på att sy ett lapptäcke som överkast även till mitt och Marcus rum, men eftersom vår säng är dubbelt så bred som sonens och dessutom behöver hänga ner på båda sidorna så skjuter jag det på framtiden.

Däremot har det blivit lite kuddar, det började med en svankkudde till en fåtölj jag hittade på loppis som jag gjort i ordning, sedan en kudde till skrivbordsstolen och nu ska det åtminstone bli en lapptäckskudde till vår säng.