Från början hade vi tänkt göra badrum i det som tidigare var köket. Men så insåg vi att vi inte fick plats med alla våra böcker i vardagsrummet, och att det faktiskt vore skönt med ett skrivbord någonstans. Så Marcus kläckte den underbara idén “Vi gör ett bibliotek”!

Omedelbart hade jag bilden klar framför mig. Väggarna skulle täckas av bokhyllor och en altandörr skulle liksom nästan byggas in i bokhyllor. Mitt i rummet skulle min pappas gamla skrivbord trona, och bredvid det en sådan där lampa med grön glasskärm som verkar finnas i varenda amerikanskt bibliotek värt namnet (ni vet, när hjälthen måste söka efter gamla rättsfall och släpar med sig en jättetrave med VIKTIGA BÖCKER och sedan sitter i timmar i ljuset från lampan med den gröna skärmen innan hen äntligen lyckas hitta det där FALLET från början av förra seklet som kommer att lösa hela problemet).

Vi har ännu inte påbörjat projektet med att ställa in alla böcker, men nu är det här rummet det mysigaste i hela huset!