När vi hittade Långarydet på Hemnet fanns där en bild på hallen. Vår gemensamma reaktion var “Wow, där kan man ju ta emot flera gäster samtidigt!”

Trots våra samlade erfarenheter av mäklare och hemnetbilder glömde vi alltså för en stund bort det där med vidvinkelperspektiv. I verkligheten fick vi släppa in våra gäster en eller två i taget och låta övriga stå utanför i regn och rusk i väntan på att det skulle bli några kvadratdecimeter över inne i värmen.

Vår ombyggnad började med att vi flyttade det snålt tilltagna köket till en annan del av huset. Det som är kök/vardagsrum idag var från början inte mindre än tre rum plus en sådan där helt meningslös korridor. Ett rum var vardagsrum, ett var matsal och ett kallade vi kort och gott jaktrum, eftersom det var där vapenskåpet fick stå. Där förvarades även säsongskläder och andra saker som helt enkelt inte hade någon given plats någon annanstans.

När vi flyttade köket var vår ursprungliga tanke att det skulle bli badrum där köket tidigare låg. Sedan kom Marcus med den fullkomligt briljanta idén att vi istället skulle göra det till bibliotek och arbetsrum. Det blev så bra att det kommer att få ett alldeles eget blogginlägg senare!

Bredvid det gamla köket låg ett litet rum vi kallade för matrum. När vi flyttade in ägnade vi minst en vecka åt att försöka få tag på ett bord och fyra stolar som var tillräckligt små för att få plats där. Trots detta slog vi alltid stolarna i väggen när vi reste oss från matbordet och trivselfaktorn låg farligt nära 0.

Bakom en av de där väggarna vi slog stolsryggarna i låg den ytte-pytte-lilla hallen, och när matrummet inte längre behövdes rev vi helt enkelt väggen.

Den gamla väggen satt där de stående brädorna övergår i liggande.
Gissa om det var trångt…

Här är väggen riven och golvet omisolerat. Vi har dessutom tagit bort den enkla ytterdörren och satt in en dubbeldörr någon meter åt sidan för att få den centrerad framför trädgårdsgången: