I lördags gick Ubrk:s Kändishoppet av stapeln. Vädret var perfekt, soligt men inte för varmt och “kändisarna” såg oerhört proffsiga ut.


Jag är barnsligt förtjust i att se människor utan tidigare häst/riderfarenhet sätta sig i sadeln och försöka prestera. Inte för att skratta åt dem, absolut inte, utan mer för att jag hela mitt (häst)liv behövt höra och hantera dumma kommentarer om att “åka häst”. Det är märkligt, men just hästsport har liksom alltid varit helt legitimt att håna och klanka ner på. det kanske är alla mellanstadietjejer på ridskolorna runtom i landet som får medelålders män att känna sig lite hotade.
Hur som helt, de här damerna och herrarna har såvitt jag vet aldrig hånat ridsporten, och de är säkert fantastiska ambassadörer för ridsporten.Här var olyckan nära, när hästen bröt ut precis framför hindret. Jag är otroligt imponerad av att han satt kvar!
Och ännu mer imponerad av att han fortsatte!
Här har vi vinnaren, vilken stilstudie i sits över hinder!

I morgon ska jag om jag orkar berätta om bieffekten detta besök på ridklubben hade på mig. Spoiler alert: Inte så bra